Jak vypadala svatba v Meruňkovém sadu?

Svatby na Moravě, no, tak ty jsme si moc oblíbili. A další nás čekala v Dolních Kounicích, tentokrát ve Stodole v Meruňkovém sadu. Přípravy ale probíhaly ve Střelicích, tam jsme navštívili nejprve Marťu, dokumentovali jsme detaily – speciálně mě okouzlily svatební šaty, které si Marťa nechala ušít v salonu Madora. Jednoduché a přitom nádherné a elegantní. U Vojty proběhly přípravy jak je u ženichů obvyklé, rychle a jednoduše :). Oba byli ráno v klidu a v pohodě, žádný stres a žádné zpoždění.
svatební šaty madora
Obřad se konal v kostele. Lépe řečeno, ve velkém a krásném kostele. Po obřadu čekala na novomanžele pod kostelem Brána (jsme přece na Jižní Moravě). A protože Vojta je dobrodruh, jeho družbové, jako správní trampové, bránu odzpívali. Písnička byla, no, řekněme autentická :D. Samozřejmě se Vojta musel vykoupit z chomoutu a koule u nohy! Sypal ze sebe jednu tisícovku za druhou, do sebe zase jeden panák za druhým a nakonec se povedlo a prošli.

My jsme už spěchali nafotit překrásnou výzdobu ve stodole. Chvíli po nás dorazili ostatní a tradice pokračovaly. Začalo se vodou a vodkou, pokračovalo rozbitým talířem. Jen co se všichni usadili a padly proslovy, začalo se jíst. svatební stodola meruňkový sad kounice

Jako předkrm se podávala paštika. Následoval hovězí vývar a nevěsta s ženichem si užili vzájemné krmení. A pozor! Hlavní chod si hosté mohli zvolit ze tří variant: Grilovaný hovězí steak, Burger s trhaným masem a nebo zeleninové lasagne. Dali byste si? :)

Po obědě dorazila cimbálovka a zahrála k tanci i poslechu. Později také ke krájení dortu. Odpoledne bylo dost horko a tak všichni odpočívali ve stínu stodoly a poslouchali, jak pěkně hrajou, případně posedávali v pánském koutku nebo pod stříškami kolem stodoly. Prostě pohoda! párové svatební fotky vinohrad kounice

My jsme mezitím prchli do vinohradu pro pár fotek, protože začínalo zapadat sluníčko. Fotili jsme taky v Jaguáru, to byl žážitek i pro nás, takové auto :) Slunko nám krásně zapadalo, ale svítilo, tak jsme pořídili super fotky a vraceli jsme se spokojení.

Před setměním jsme svolali prskavkový špalír před Stodolou. Musím říct, že mě ta Stodola v Meruňkovém sadu okouzlila, je to skvělé svatební místo, dostatečně prostorné a přitom mimo civilizaci. Cimbálovku vystřídala kapela a večer začal prvním tancem. Pak už tancovali úplně všichni.

svatba prskavky meruňkový sad kounice
Došlo taky na oblíbenou hru – zvedání bot a v noci proběhla v podání Vojtových kamarádů scénka z trampského světa. Lidi to byla taková sranda, že jsme vybuchovali smíchy spolu s ostatními hosty : D Marťa i Vojta plnili úkoly, nechyběl ani komár, indián, příliš živé stromy a společensky unavení tuláci. Nakonec se ale na Vojtu (jako v opravdovém lese) přisálo obří klíště, které mu přítomný doktor odborně vytáhl a všechno dobře dopadlo! Mohlo se pařit až do rána!

MERUŇKOVÝ SAD V DOLNÍCH KOUNICÍCH

Parádní místo ke svatbě na Jižní Moravě. Je to stodola nedaleko Dolních Kounic, obklopená vinohrady. Proto se nemusíte se zábavou držet zpátky ani v pozdních hodinách. Kapacitně je místo vhodné i pro větší svatby.

Stodola v meruňkovém sadu


Líbí se Vám naše fotky? Sledujte nás na facebooku a instagramu, kde pravidelně přidáváme nové. 😊

Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR