Tahle svatba v Archlebově s Kristýnou, Petrem, jejich rodinami a přáteli byla jedna z nejlepších svateb, na které jsme jako fotograf i kameraman byli. Opravdu.
budova vinařství spielberg, moravské toskánsko, svatební místo

Svatební místo Vinařství Spielberg

Na úvod bych Vám ráda představila samotný Spielberg. Vinařství v italském stylu najdete na Jižní Moravě, v srdci Moravského Toskánska. Do Kyjova je to odsud zhruba 10 minut a z Brna sem dojedete za něco málo přes půl hodiny. Kolem vinařství se rozléhá vesnička Archlebov a na dohled je nejvyšší vrchol Kyjovské pahorkatiny Babí lom. Kousek je taky historicky významný Slavkov u Brna. Atmosféra vinařství nás chytla za srdce hned po příjezdu. Ať už jsou to olivovníky na nádvoří nebo luxusně zařízený interiér, máte pocit, že jste se ocitli v Toskánsku. Velmi přátelský a profesionální personál splní každé Vaše přání. Kdo by chtěl svým hostům zpestřit program, nezapomeňte, že se jedná o vinařství a návštěva Degustária je jedinečným zážitkem!
svatební obřad a slavobrána vinařství spielberg Bylo to poprvé, co jsme na Spielbergu fotili i natáčeli a byl to opravdu zážitek! Budova dokonale zapadá do krajiny jižní Moravy. Naprosto nás okouzlil design vinařství, otevřené prostory a elegantní, minimalistický interiér. Všechno perfektně sladěné do nejmenších detailů.

Možnosti svatebního místa jsou omezené jen Vaší fantazií. Je zde možnost svatby od příprav, které probíhají v krásných prostorách přímo na Spielbergu nebo v Penzionu Modrá Hortenzie. Dostatek místa ve svatební ráno je ideální. Své Ano si můžete říct venku, na terase s výhledem na krajinu Moravského Toskánska. Umím si představit svatební obřad také v nádherné zahradě. Při nepřízni počasí je pro obřad k dispozici Křišťálový sál, ve kterém probíhá také slavnostní hostina. Kapacita sálu je až 250 osob. Spielberg nabízí možnost ubytování přímo na místě nebo v Apartmánech Modrá hortenzie, případně jinde v okolí, všechno do pár minut jízdy.


přípravy nevěsty na svatbu vinařství spielberg, vizážistka andrea hanáková Jak vypadala svatba ve Vinařství Spielberg?
Byla to jízda, co Vám budu povídat. Přijeli jsme ráno a první, koho jsme potkali, byl ženich. Zjistili jsme, jestli platí všechno tak, jak bylo domluveno a přesunuli jsme se na přípravy nevěsty. Kristýnku připravovala skvělá Andrea Hanáková. Perfektní make up i účes, překrásné šaty ze salónu Hanna ve Valašských Kloboukách, elegantní lodičky a svatební kytice v jemných barvách. Kristýna je přirozeně krásná žena, ale ve svatební den byla neuvěřitelně nádherná! O svatebčanky se postarala další vynikající vizážistka Patricie Nespurki.

Venku bylo pod mrakem, ale příjemně = pro letní svatební obřad kolem poledne ideální počasí. Kristýna s Petrem se viděli poprvé, až když ji táta vedl na obřad. Zaznělo dvakrát Ano a následoval velkolepý potlesk. Novomanželé si vyměnili luxusní snubní prsteny z dílny Bisaku a nová životní etapa s milovaným člověkem začala. Kristýna měla při obřadu v náručí malého Tadeáška. Moc se mi líbilo, že byli v tak důležitý a výjimečný moment všichni tři u oltáře spolu, jako rodina. první novomanželský polibek u obřadu, vinařství spielberg u slavobrány

Víte, při focení obřadu mám jako svatební fotograf velmi citlivé vnímání. Všechny ty emoce a slavnostní atmosféra na mě i po těch letech působí stále jako na první svatbě. Soustředím se na celky, ale také na detaily. Letní vánek ve vlasech, slzy na krajíčku, zmuchlaný kapesník v pevně sevřené dlani. Tiše sedící děti, které cítí výjimečnost okamžiku. I ty, které si krátí dlouhou chvíli zkoumáním stébla trávy. Krajky na svatebních šatech, slavnostně zdobená krabička na snubní prstýnky nebo hebké okvětní lístky čerstvých květin. Nádhera v každém okamžiku, jako by čas plynul pomaleji. ženich u svatebního oběda, předkrm, catering paulus, vinařství spielberg

Počasí na letních svatbách bývá nevyzpytatelné. Tahle svatba se konala na konci července a přestože dopoledne bylo pod mrakem, při skupinovém focení pařilo plné slunce a všichni se těšili, až se schovají do klimatizovaného Křišťálového sálu. Před obědem zazněly proslovy a mimo jiné jsme se od ženichova svědka dozvěděli, jak začal příběh novomanželů. O vynikající pokrmy svatebního menu se postaral catering Roman Paulus. Mezi jídly proběhlo také promítání videa pro novomanžele. Výbuchy smíchu střídaly slzičky dojetí. Odpoledne bylo plné pohody, všichni se skvěle bavili a přestože se Archlebovem prohnala silná dešťová přeháňka, nikomu to nevadilo.


Ta pořádná zábava ovšem začala s prvními tóny velkého překvapení pro novomanžele. O to se postarali hosté a překvapením byla kapela Pops. Taneční parket byl okamžité plný a tímhle okamžikem začala boží svatební párty.

Svatební dort, který upekli v Cukrárně Kolbaba v Brně, novomanželé rozkrojili na nádvoří a protože slunce už bylo docela nízko, dodalo světlo krájení dortu krásnou atmosféru. párové svatební fotky vinařství spielberg, moravské toskánsko, nevěsta se ženichem u prosklených dveří na terasu

Program celého dne byl sice plynulý, ale nabitý, a proto jsme se vytratili pro pár společných fotek novomanželů později odpoledne. Slunce ještě nezapadalo, ale vůbec nám to nevadilo, protože vznikly jedinečné fotografie, které přirozené vystihují krásný letní den na jižní Moravě. Prošli jsme se polní cestou kousek za vinařstvím a využili jsme sluneční paprsky jako přednost. Několik fotografií jsme pořídili také na ikonické terase přímo na Spielbergu. Byl by hřích tohle fotogenické místo vynechat. Myslím, že až si prohlédnete galerii fotek, budete se mnou souhlasit.

vtipný novomanželský první tanec, léto na nádvoří vinařství spielberg Novomanželé se vrátili přímo na plný taneční parket. Když dohrála kapela, párty pokračovala a o zábavu do ranních hodin se postaral skvělý Dj Dominik. První novomanželský tanec Kristýny a Petra byl překvapením pro hosty. Kristýna je tanečnice, proto se dalo čekat, že se nebudou jen ploužit na zamilovanou písničku. I tak ale překvapili a všem se vystoupení líbilo a hosté tanec ocenili velkým aplausem! Tančili nakonec dvakrát, poprvé sami, podruhé se všemi ostatními. Mrkněte na fotky, bylo to nezapomenutelné! Před setměním, když byla krásně modrofialová obloha, se zahrál rok s novomanželi. Po setmění, za světla reflektorů, zase novomanželský kvíz. Další zábava se pak přesunula do vnitřních prostor Křišťálového sálu. Jsem přesvědčená, že končit focení svatby po setmění je strašná škoda. Úplně největší zábava, kdy jsou všichni odvázaní a tančí jako o život, se nikdy za světla neodehrává. Atmosféra a energie byla neuvěřitelná.

hosté na svatbě zábava, srdce z rukou, zahrada vinařství spielberg Ti, kteří zrovna nebyli na tanečním parketu, posedávali v některé z chillout zón, kde byly rozmístěny vodní dýmky a užívali si letní pohodu. Z různých koutů byly slyšet intenzivní rozhovory nebo rovnou výbuchy smíchu. My jsme ze svatby odjížděli až kolem 2. hodiny ráno. Celodenní svatební focení a natáčení u nás totiž neznamená 12 hodin na svatbě. Foťáky odkládáme, až když se odehraje všechno, co si novomanželé přejí mít zachyceno. Často ještě chvíli zůstaneme a moc rádi si s ostatními povídáme.

Svatba ve Vinařství Spielberg je jedna z našich nejoblíbenějších svateb, na kterou budeme roky vzpomínat. Podívejte se do galerie i na videoklip. Jestli se Vám líbí a svatba ve vinařství na jižní Moravě je přesně to, co si přejete, ozvěte se nám. Moc rádi tam budeme s Vámi.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem svatebním dodavatelům, kteří se na svatbě Kristýny a Petra podíleli. Díky celému týmu byla tahle svatba perfektní do posledního detailu.

Svatební místo: Vinařství Spielberg
MUAH: Andrea Hanáková
MUAH: Patricie Nespurki
Svatební šaty: Salon Hanna
Lodičky pro nevěstu: Aldo shoes
Květiny: Květiny Palátová, Brno
Snubní prsteny: Bisaku
Catering: Catering Paulus
Svatební dort a zákusky: Cukrárna Kolbaba
DJ: DJ D.M.
Kapela: Pops
Chillout koutky: Svatební dýmky

A protože atmosféru na svatbě dělají také svatební hosté, poděkování patří také rodinám i přátelům novomanželů :)



Líbí se Vám naše fotky? Sledujte nás na facebooku a instagramu, kde pravidelně přidáváme nové. 😊


NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA

Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR