Jak vypadala svatba na zámku Chalupki?

Zuzka a Martin si u nás domluvili svatební foto i svatební video. V té době žili v Brně, svatbu ale měli v Moravskoslezském kraji a v Polsku. Na předsvatební focení jsme přece jen dojeli my za nimi, do našeho oblíbeného lomu Hády.
svatba zámek chalupki
Přípravy v den svatby probíhaly na dvou místech. Zuzka se připravovala u rodičů v Dolní Lutyni, kde jsme se opět potkali s naší oblíbenou vizážistkou Marťou (Martys beauty), která se postarala o ideální svatební make up. Za Martinem jsme se přesouvali až do Ostravy. Byl to delší přesun, ale všechno jsme stihli! (dokonce i zastavit na dálnici a doplnit chladící kapalinu :D) K Zuzce jsme se vrátili přesně, když se chystala obléknout do šatů a vyrazit na obřad.

Ten se konal znovu v Ostravě, na radnici. Oddávající byl Martinův kamarád, takže byl obřad srdečný a upřímný. Jestli si někdo užil špalír, tak to byli rozhodně Zuzka a Martin. Tolik rýže jsem ve vzduchu ještě neviděla :) Když ze sebe vyklepali „to nejhorší“, dali jsme skupinovku a jelo se na zámek Chalupki do Polska (Zamek Chałupki). svatba lidečko hamburgery

Je to krásné a oblíbené svatební místo, hned za česko-polskou hranicí. Přívítání proběhlo tradičně, chleba se solí + voda a vodka. Než se napili, na zem „upadl“ talíř a tak zametali. Samozřejmě za příkladné asistence hostů, kteří se svědomitě starali, aby bylo co zametat. Pak Martin přenesl Zuzku přes práh a následovali je všichni ostatní (ti už šli po svých :D).

Jako předkrm vybrali novomanželé Paštiku s opečenou bagetkou. Pak se navzájem nakrmili hovězím vývarem a jako hlavní chod se podávala vepřová panenka a opečené noky. Musím říct, že v Chalupkách vaří výborně! Po obědě si chtěli hosté trochu odpočinout a tak jsme v zahradě fotili skupinky. Pak přišel na řadu svatební dort. Třípatrový, krásný a výborný naháč. Než si všichni svědli svůj kousek a dali si kávu, blížil se západ slunce. svatba raut plzeň

A to je náš čas. Vyrazili jsme znovu do krásné zahrady pro společné novomanželské fotky. To je další velká výhoda na zámku Chalupki – pro super fotky není vůbec třeba chodit daleko :)

Vrátili jsme se na raut a po jídle konečně startovala zábava – první novomanželský tanec, tanec s rodiči a dalšími hosty a pak už to tancovalo všechno. K večeru Zuzka házela kytku a Martin sundával podvazek, který taky házel, v jeho případě mezi svobodné pány.

svatební raut žebra
Protože už byla tma, šli jsme zapálit prskavky. Společně s nimi přišla slavná Star Wars chvilka – Martin dostal světelný meč a ten vzbudil velký zájem! Putoval z ruky do ruky, aby si každý zkusil, jaké to je bojovat jako rytíř Jedi :) Uvnitř už bylo nachystané promítání videa pro Zuzku a Martina, hned na to se zahrály boty a pak už se pařilo do rána, jak se na svatbu patří!

ZÁMEK CHALUPKI

Je hned za hranicemi s Polskem, směrem od Bohumína. Domluvit si tam můžete výzdobu, catering včetně obsluhy i ubytování. Ideální místo pro větší svatby.

www.hotel-zamek-chalupki.cz


Líbí se Vám naše fotky? Sledujte nás na facebooku a instagramu, kde pravidelně přidáváme nové. 😊

Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR